Translate

12 Şubat 2015 Perşembe

Fagus Fabrikası

žFagus Fabrikası ( Almanca : Fagus Fabrik veya Fagus Werk ) , Leine Alfeld ,Aşağı Saksonya , Almanya üzerinde ki bir ayakkabı kalıbı fabrikası .  Erken modern mimarinin önemli bir örneği . Geçmişten gelen şirketin yapısından daha radikal bir yapı  isteniyordu.Carl Benscheidt tarafından görevlendirilen , Walter Gropius ve Adolf Meyer tarafından fabrika tasarlandı . Bu fabrika 1925 yılında tamamlanan eklemeler ve iç mekanlara sahip dışında aslında, 1911 ve 1913 yılları arasında inşa edilmiştir .
ž

žİlk kez tam bir cephe cam tasarlanmıştır. Destekleyici iskeleler tuğla döşenen profil azaltmak için azaltılır . Köşelere bile  tuğla profili azaltmak için kolon koyulmamıştır.

 

Quedlinburg

žQuedlinburg :Saksonya - Anhalt , Almanya’nın batısında Harz bölgesinde kuzey Harz dağlarının bulunan bir kasabadır. 1994 yılında ortaçağ mahkeme ve eski şehir UNESCO dünya mirası listesinde eklendi.
ž
2007 yılına kadar bu Quedlinburg ilçesininde başkenti oldu . Romanesk mimarisi ile şehirdeki bazı yerlerde böyle tepe kaleleri Aziz SERVATIUS ' kilise olarak tatil rotası Romanesk Road, parçası ,aşağı Vadisi Aziz Wigbert en kilisesi ve Montsion en tepede ( Münzenberg ) St Marie kilisesini bulundurur

10 Şubat 2015 Salı

žBrühl Augustusburg ve Falkenlust kaleler rokoko sanatının  başyapıtları olarak kabul edilir. Bu iki yapı  başpiskopos ve Köln yöneticisi  Clemens August,için 18. yüzyılda geliştirilmiştir. Augustusburg İnşaatı 1725 yılında başladı. İlk olarak Johann Conrad Schlaun mimar olarak atandı, ancak August  yapı daha modern olsun  istedi ve 3 yıl sonra Francois Cuvilliés işe alındı. O muhteşem mermer merdivenlerden sorumlu Balthasar Neumann gibi diğer sanatçıların yardımıyla, şimdiki görüntüye sahip kale yapılmıştır.
ž
Augustusburg yakınına Falkenlust  ise, bir av kalesi olarak inşa edilmiştir. Burada sorumlu mimarlar Cuviliés ve Leveilly vardı. Kayda değer  Augustusburg bahçesi de Fransız Dominique Girard Versay tarafından tasarlanmıştır

Weimar Cumhuriyeti

ž1919 ile 1933 arasında almanyayı yönetmiş olan cumhuriyetin adıdır. bu dönem alman tarihinde weimar dönemi diye bilinir.
ž
žcumhuriyet ismini, i. dünya savaşı’ndan yenilgiyle ayrılınması sonucu, lavedilen alman monarşisi yerine, milli meclisin yeni anayasayı oluşturmak için 1919 yılında toplandığı weimar kentinden alır. ancak cumhuriyet o dönemde hala kendini deutsches reich& alman imparatorluğu olarak adlandırıyordu.
ž

žalmanyada liberal bir demokrasiyi yerleştirmek için yapılan bu ilk girişim, yoğun sivil antlaşmazlıkların olduğu bir döneme rastgeldi ve adolf hitlerin nazi partisi'nin iktidara gelmesiyle sona erdi. aslında teknik olarak 1919 anayasası ii. dünya savaşı'nın sonuna kadar yürürlükten kaldırılmadı. ancak 1933 yılındaki nazi hükümeti düzenlemeleri, tipik demokratik sistemin mekanizmalarını tahrip etti, o yüzden 1933 weimar döneminin sonu olarak kabul edilir.

Dessau Bahçe Kralığı

žAyrıca Wörlitz İngiliz Toprakları olarak bilinen Dessau - Wörlitz Bahçe Kırallığı , Almanya ve kıta Avrupa'sında ilk ve en büyük İngiliz parklarından biridir . Erdmennsdorrf ve arkadaşı mimar Friedrich ile birlikte üstlendiği bir Grand Tour projesi idi.İtalya,Hollanda, İngiltere , Fransa ve İsviçre'den dönen , Anhalt - Dessau Dük
ü
Leopold III (1740-1817) ve saltanat altında18. yüzyılın sonlarında kuruldu .Wilhelm von Erdmannsdorff . Hem güçlü aydınlanma idealleriden etkilenir , onlar Stourhead Gardens ve Ermenonville görmüştü gibi bir doğal manzara lehine Barok döneminin resmi bahçe kavramını giderilmesi amaçlanmaktadır . Bugün Dessau - Wörlitz kültürel peyzaj Saksonya - AnhaltAlman devletOrta Elbe Biyosfer Rezervi içinde 142 km2 ( 55 sq mi) bir alanı kapsamaktadır.